Internationale speelnatuurcaravaan Nederland 2014

Dia1

Meer dan 40 speelnatuurcollega’s uit 7 verschillende landen trokken afgelopen week voor 5 lange dagen dwars door Speelnatuur-Nederland. Van de Schoorlse duinen tot eiland Tiengemeten, via Beverwijk, Amsterdam, Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag. Schoolpleinen, speelbos, speeltuinen, kinderdagverblijven, speelnatuurterreinen. Wat een rijkdom hebben we! Er is kritisch gekeken naar de kwaliteitsverschillen van de plekken. Opvallend zijn de kansen, die vaak blijven liggen op het gebied van biodiversiteit! Er moeten meer biotopen en bloemen komen! Daar waar ze zijn, zie je dat de kinderen heel veel bezig zijn met verschillende materiaal/bodemsoorten, bloemen/bessen en beestjes en beesten.
Een schone taak voor alle medespelers in Nederland en daar buiten!