Naturerlebnisschulhof, Dietenhofen [DE]

17-impressie r.witt
2003

NaturErlebnisSchulhof Dietenhofen, Duitsland
(in samenwerking en met dank aan Dr. Reinhard Witt)

Drie schoolgebouwen worden omsloten door een halve hectare schoolplein met een hoogte-verschil van 4,50m van het bovenste naar het laagste gebouw. De kinderen van deze scholen hebben aan de ontwerpers een complete tentoonstelling van hun droomschoolpleinen in maquettes gepresenteerd.

Terwijl de kinderen middels sponsorlopen en benefitconcerten het hele dorp op de been krijgen voor hun nieuwe plein wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Maar eerst moet het plein nog worden ontdaan van grote hoeveelheden asfalt en beton. Keermuren worden opgenomen in de speelheuvels, trappen overdekt met hellingen.

De grootste potentie van het terrein: het enorme hoogteverschil zal optimaal benut worden. In de neerslagarme regio is regenwater schaars. Het water van alle daken wordt opgevangen en via een pompleiding naar het hoogste punt gebracht.
Daar ontstaat een kakelbonte goede draak. In elke pauze spuugt de draak water in een lange beek die over het hele terrein kronkelt, door buizen in heuvels, grintvelden, heldere vijvers en door modderplekken…

Langs de beek strekt zich een golvend landschap met klimrotsen, amfitheater, bakoven, uitkijkburcht, geheime padjes, klautermikado, wilgenlabyrint, hangbruggen en vooral een zee van bloemen!

Ontwerptekening
Grootte: ± 5.000m2
Kosten: ± € 110.000
Aanvullende informatie: Projectpagina Reinhard Witt