Droomplek Getijdenspeeltuin ATLANTIA Middelharnis geopend

overzicht pompheuvelOp een prachtige zomerse middag is met vrolijk modderpret het nieuwste stuk speelnatuur aan het Haringvliet geopend. Op het eiland Goeree-Overvlakee gelegen op de strand van Middelharnis heeft Stichting Ark met middelen uit het droomfonds en met ondersteuning van provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overvlakee deze getijdenspeelplek ontwikkelt. Aanleiding is het ‘op een kier zetten’ van de Haringvlietsluizen in de nabije toekomst. In dit stukje speelnatuur worden de wisselende waterstanden van het Haringvliet onder invloed van het getij zichtbaar en bespeelbaar.

Lees en zie meer in deze artikel en video of ga het beste zelf kijken en de modder tussen je tenen voelen!

Het mooiste compliment van de dag kwam van een medewerker van kinderopvang Kibeo, die al bij het maquette bouwen met kinderen op het strand in november 2017 betrokken was: “Ik vind het heel knap, dat bijna alle wensen van de kinderen uit de maquettes van toen écht gerealiseerd zijn.” Dat was eerlijk gezegd niet zo moeilijk, want de kinderen wilden vooral een ding: modder!

Hieronder het ontwerp schets, die door GKB Kraaienveld is gerealiseerd.

ontwerschets