Winnaar ‘Groenste schoolplein van Overijssel’ bekend

180425 groenste schoolplein overijsselNa een spannende middag vol spetterende presentaties en professionele jurering is de winnaar van de prijsvraag ‘Groenste schoolplein van Overijssel’ bekend. OBS de Rythmeen uit Bathmen wint het ontwerpwedstrijd en krijgt een bedrag van € 35.000 voor de realisatie van hun droomplein. Het ontwerp is samen met de kinderen, het schoolteam en ouders in een uitgebreid traject van voorlichting, inspiratie en ‘zandbaksessies’ ontwikkeld en getekend door Anneke Rodenburg/ Tuin en Vlinder, een Springzaad-collega uit Deventer. Gefeliciteerd!

Met de andere leden van de jury (Egbert Roozen/ directeur VHG, Wilma Nugteren/ Jantje Beton, Egbert Beens/ Boswachter bij Staatsbosbeheer, Inge Bokellman/ ervaringsdeskundige – directeur Montessorischool de Ontdekking) had ik de eer, om in een eerste ronde de 10 finalisten uit alle inzendingen uit te kiezen. De kinderen van alle scholen samen kozen uiteindelijk de winnende ontwerpen. Meer informatie over de andere winnaars, het proces en de omvangrijke inzendingen van alle scholen vind je hier en hier.