Belevenisboerderij met Speelnatuur van OERRR in polder Schieveen geopend

180223 opening belevenisboerderij23 februari 2018 is Belevenisboerderij Oosthoek in de Polder Schieveen, aan het polder-pad, vlak boven Rotterdam Airport geopend. Naast schapen, geiten, koeien, kippen en andere beestenboel, een heerlijk boerderijcafé met veel lekkernijen uit eigen keuken, eigen vlees- en melkproducten en streekproducten is er ook een informatiehoek van Natuurmonumenten over dit groeiende weidevogelparadijs aan de noordrand van Rotterdam.

Natuurmonumenten heeft boerenfamilie Oosthoek daadkrachtig ondersteund met het realiseren van een natuurrijk speellandschap op het erf. Na een aantal winterse maanden aanleg door aannemer Blijdorp en een krachtig finale door een wervelende groep vrijwilligers van Natuurmonumenten, werd de Belevenisboerderij uiteindelijk in februari geopend. De speeltuinbende bracht nog voor de opening een bezoek aan de splinternieuwe speelnatuur van OERRR en beoordeelde haar na een aantal goede verbeterpunten te hebben genoemd als ‘goed’ bespeelbaar voor iedereen.